ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Χριστουγεννιάτικα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημέρες Χριστουγέννων, προτείνει δράσεις διαφορετικού ύφους για όλες τις ηλικίες και πάει όπου…. Υπάρχουν άνθρωποι

asist team
Asist Team /
Τα Χριστουγεννιάτικα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα «μικρά» του Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

ΦΟΥΑΓΙΕ Α

με ελεύθερη είσοδο και δελτία προτεραιότητας

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τα «μικρά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Φουαγιέ Α, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα αφηγηματικό ταξίδι λόγου και ποίησης με όχημα το “Γούτου Γούπατου” και «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και  ηχητικές -μουσικές παρεμβολές  Νίκου Σκαλκώτα.

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος, παρουσιάζει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Σκιαθίτης συγγραφέας, με τα δυο χαρακτηριστικά διηγήματά του για τα Χριστούγεννα, μας οδηγεί στην παγωμένη Γέννηση. Με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του, μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή, όσο και οικεία

Η ποίηση on the road

με τους ποιητές στη γραμμή  λεωφορείου 040 από Αθήνα προς Πειραιά

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 12.00

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, φέρνει για τρίτη χρονιά την ποίηση και τους ποιητές στην καρδιά της πόλης, Μια σειρά ποιητικών performance που φέτος εππιμελούνται η σκηνοθέτης και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου.

Πρώτη εκδήλωση με τίτλο  [email protected]και και θέμα  H επικοινωνία στον κόσμο της τεχνολογίας , στο  Λεωφορείο 040 (Έναρξη δρώμενου στο Σύνταγμα και τέλος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Έναρξη δρώμενου στο Σύνταγμα και τέλος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ένας παράξενος χρωματιστός άντρας ταξιδεύει από το Χόλιγουντ στον Πειραιά. Είναι ήρωας κόμικς ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος βγαλμένος από τα συντρίμμια της παγκόσμιας κοινότητας; Η εικονική πραγματικότητα συναντά την πραγματικότητα της ποίησης σε μια σουρεαλιστική performance που θα διαδραματιστεί στο λεωφορείο 040 που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά.

Στο ιστορικό λεωφορείο 040 που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά μπαίνουν διαδοχικά performers ντυμένοι Jokers. Παρουσιάζουν στο κοινό την ποιητική ιστορία τους με θέμα την επικοινωνία στην εποχή της τεχνολογίας με μουσική υπόκρουση ενός τρομπετίστα και μοιράζουν ποιήματα στους επιβάτες του λεωφορείου.

«Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά»

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο IANOS Café , οδό Σταδίου

είσοδος ελεύθερη

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου φέρνουν τη «Θεία Λένα» στον IANO.

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά», στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και επισκέπτεται  παιδιά που νοσηλεύονται στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 50′ μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της «Θείας Λένας» ή καλύτερα της Αντιγόνης Μεταξά

Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι & εικαστικό εργαστήριο με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!

Η λέξη παραμύθι κατάγεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ‘παραμυθούμαι – παραμυθέομαι’ που σημαίνει ‘παρηγορώ’, ‘ανακουφίζω’, ‘παρακινώ’.

Στόχος μας είναι με την δράση αυτή, να ‘παρηγορήσουμε’ τα αισθήματα που δημιουργεί η ασθένεια, να ‘ανακουφίσουμε’ την διαμονή των παιδιών στο νοσοκομείο και να ‘παρακινήσουμε’ την θεραπεία τους.

«Η Θεία Λένα» επισκέπτεται με αγάπη τα ακόλουθα νοσοκομεία: Νοσοκομείο Παίδων ‘Παναγιώτη κ Αγλαΐας Κυριακού’, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’, Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο ‘Σισμανόγλειο’, Γενικό Νοσοκομείο ‘Ασκληπιείο Βούλας’, Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60′ (Αφήγηση: 30′, Δραστηριότητες: 30′)

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκορπά μελωδίες στα παγκάκια της πόλης!

Αναπάντεχα μουσικά στιγμιότυπα σε παγκάκια του κεντρικού αλλά και του ευρύτερου Πειραιά.

Μουσικές εκπλήξεις σε «άτακτες» ώρες και με «απρόβλεπτες» εμφανίσεις, άλλοτε σαν πυγολαμπίδες και άλλες φορές σαν πυροτέχνημα.

Μικρά μουσικά φωνητικά/μουσικά μπουκέτα στα όρια της ρουτίνας και του φανταστικού.

 Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου  2019  ΔΡΑΓΑΤΣΗ  20.00/ Τρίτη 24 Δεκεμβρίου  2019: Παλαμηδίου και Μαυρομιχάλη 13.30 και   Οδός Σωτήρος  και Καραϊσκου 12.00 20.00 /  Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019  Λιοντάρι-Καλλίπολη 12.00 Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου 2019   Αγ. Δημήτρης  18.00 και   4 Ιανουαρίου 2020   στον περίβολο της εκκλησίας Οδηγήτρια  12.00

Στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου  το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro θα δώσει μια μικρή συναυλία  την  Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 11.00 το βράδυ μετά το τέλος της Παράστασης  Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι στην κεντρική είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

ΚΟΣΜΙΚΑ

The pop up project: Christmas in the garden

The pop up project: Christmas in the garden

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021
“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/12/2021
«Sing 2» στους κινηματογράφους

«Sing 2» στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021

TRENDING

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

Μαίρη Αυγερινοπουλου 29/11/2021
Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 16/11/2021
Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Γωγώ Αυγερινοπούλου 02/12/2021