ΘΕΑΤΡΟ

«Πέρσες»: Η πρώτη ανάγνωση έγινε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ξεκίνησαν πρόβες.

asist team
Σταύρος Θεοφάνους /
«Πέρσες»: Η πρώτη ανάγνωση έγινε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η έναρξη των προβών και η πρώτη ανάγνωση για τους “Πέρσες” του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Το Εθνικό Θέατρο δίνει ζωή στον πολιτισμό και μετά από την “πρώτη” περιπέτεια της πανδημίας, στο τώρα που όλα μπαίνουν, σιγά-σιγά, και πάλι σε μία σειρά δίνει βήμα – δίνει την πρώτη ανάσα αισιοδοξίας με την προετοιμασία μιας παράστασης που θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Η παράσταση “Πέρσες” του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης ξεκίνησε τις πρόβες και η πρώτη ανάγνωση γέμισε με χαρά τους συντελεστές αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν και στον λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου στο Instagram.

View this post on Instagram

«Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Καλλ. Διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη | Έναρξη προβών – 1η ανάγνωση παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη __ Ενθουσιασμός, χαρά, ελπίδα. Κάποια μόνο συναισθήματα μεταξύ όσων κατακλύζουν όλους μας κατά την έναρξη προβών μιας νέας παραγωγής που θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Σε μια ημέρα ξεχωριστών συμβολισμών όπως η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού (Πέμ. 21.5), η πρώτη ανάγνωση για τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στέλνει το μήνυμα της επανεκκίνησης στις σκηνές του κόσμου και γεμίζει όλους μας με αισιοδοξία που, τούτη την περίοδο, αποκτά ξεχωριστή σημασία κι εντείνεται γεννώντας την προσμονή για την κορυφαία στιγμή που η επικοινωνία μας με την τέχνη θ’ αποκατασταθεί ανταμώνοντας και πάλι στην «αγκαλιά» του αργολικού θεάτρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξήχθη γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συντελεστές της παραγωγής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν αγωνίες και να καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον τομέα του πολιτισμού λόγω της πανδημίας. #εθνικοθεατρο #εθνικο_θεατρο #εθνικό_θέατρο_ελλάδας #εθνικόθέατρο #greeknationaltheatre #nationaltheatreofgreece #ntg #gnt #ethnikotheatro #εθνικο

A post shared by Εθνικό Θέατρο Ελλάδας (N.T.G.) (@g.n.theatre) on

To μήνυμα:

“Ενθουσιασμός, χαρά, ελπίδα. Κάποια μόνο συναισθήματα μεταξύ όσων κατακλύζουν όλους μας κατά την έναρξη προβών μιας νέας παραγωγής που θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Σε μια ημέρα ξεχωριστών συμβολισμών όπως η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού (Πέμ. 21.5), η πρώτη ανάγνωση για τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στέλνει το μήνυμα της επανεκκίνησης στις σκηνές του κόσμου και γεμίζει όλους μας με αισιοδοξία που, τούτη την περίοδο, αποκτά ξεχωριστή σημασία κι εντείνεται γεννώντας την προσμονή για την κορυφαία στιγμή που η επικοινωνία μας με την τέχνη θ’ αποκατασταθεί ανταμώνοντας και πάλι στην «αγκαλιά» του αργολικού θεάτρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξήχθη γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συντελεστές της παραγωγής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν αγωνίες και να καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον τομέα του πολιτισμού λόγω της πανδημίας”.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023