ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση γαστρονομικής Φωτογραφίας στον Πειραιά

«Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Πειραιά και θα φέρει σίγουρα μία λιγούρα στο στομάχι...

asist team
Δέσποινα Πετρίδου /
Έκθεση γαστρονομικής Φωτογραφίας στον Πειραιά

Η έκθεση, γεμάτη Φως, Χρώματα και Γεύσεις, που θα εγκαινιαστεί στις 2 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα διοργανώνεται από το μαγειρικό blog “Σεντούκι της Γιαγιάς”, αναγνωρίζοντας πως γεύση και εικόνα πορεύονται μαζί, και είναι αποτέλεσμα του διαγωνισμού γαστρονομικής φωτογραφίας που διοργάνωσε τον Μάρτιο του 2020.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Το ενδιαφέρον των 109 συμμετεχόντων με 391 φωτογραφίες ξεπέρασε τις προσδοκίες μας κι αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με μια γευστική έκθεση!

Οι διαγωνιζόμενες φωτογραφίες αποτυπώνουν την έμπνευση των συμμετεχόντων, την τεχνική τους, την οπτική τους, τα προϊόντα αλλά και τα καλομαγειρεμένα φαγητά, τα γλυκά, τις πρώτες ύλες, το μόχθο και τις  τις αντιθέσεις, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομίας για όλους!

Η έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης σε Γλυφάδα, Ύδρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικής Φωτογραφίας.

Για τον διαγωνισμό και την έκθεση θα μιλήσουν:

  • Αναστασία Καδρέβη, food blogger, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Σεντούκι της Γιαγιάς»
  • Ανδρέας Σμαραγδής, φωτογράφος
  • Άντα Πετρανάκη, εικαστικός
  • Αντωνία Κατή, food photographer, food stylist
  • Σαράντος Παπαδόπουλος, executive chef, καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ
  • Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης
  • Τάσος Τόλης, executive chef, Υπεύθυνος σπουδών στην Academy of Gastronomy

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν:

  • Την ομάδα του «Μπορούμε» για το έργο και την προσφορά της στην κοινωνία. Οι δράσεις της ομάδας ξεκίνησαν από το 2011 κι έχουν σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα
  • Τον Αντώνη Παναγιωτόπουλο, εμπνευστή και στυλοβάτη της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, συγγραφέα και υπέρμαχο του Κρητικού Διατροφικού Προτύπου για το έργο που έχει προσφέρει πάνω από 20 χρόνια στην ελληνική γαστρονομία
  • Τον Executive Chef Στέλιο Δίγκα, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, που με τις γνώσεις και το πάθος του έκανε γνωστή την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Άννα Λιάκου

Στο πιάνο η Τζουλιάνα Φελούς, Μουσικός – Μουσικοπαιδαγωγός

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023