Καινούργια εστιατόρια, all day bistro, bar και fusion restaurant μόλις άνοιξαν τις πύλες τους και ήδη έγιναν στέκια μέσα σε λίγες μόνο μέρες από το ξεκίνημα τους.
Brasserie Lorraine
Στο Κολωνάκι και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Δεξαμενής –εκεί που ήταν το Mohnblumchen- δημιούργησαν οι Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελλισάρης και Πέτρος Απαλάκης ένα γαλλικό bistro, το Brasserie Lorraine. Ατμοσφαιρικό, με το ξύλο να κυριαρχεί στον χώρο, μικρά τραπέζια και καναπέδες στα πλαϊνά, που δημιουργούν μικρά σεπαρέ, ένα μπαρ στην είσοδο και ένα πιάνο πιο εκεί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Το μενού υπογράφει ο σεφ Παναγιώτης Ζώκος, που είναι εξαιρετικό. Άψογες σως όπως η café de paris και η béarnaise για το σατωμπριάν και τα φιλέτα του, εξαιρετικό ζεστό φουά γκρα και νόστιμες σαλάτες. Την ατμόσφαιρα «ντύνει» μουσικά ο πιανίστας. Σπευσίππου 1A
Alo
Λίγο πιο κάτω στη συμβολή της Σκουφά με τον πεζόδρομο της Δελφών είναι ένα μικρό στενάκι η οδός Γριβαίων. Εκεί στο νούμερο 1, στη γωνία με την Δελφών, που στο παρελθόν ήταν το Εν Δελφοίς στεγάζεται τώρα το all day bisto Alo. Πρόκειται για το νέο στέκι του Θύμιου Κουτσούμπα, που μετά την αποχώρηση του από το Agora δημιούργησε ένα νέο χώρο με μεσογειακή κουζίνα και όμορφη ατμοσφαιρική διακόσμηση με κλασσικά στοιχεία, ξύλο, καθρέφτες, πολυελαίους και κορνίζες, που θυμίζει lobby κλασικού πεντάστερου ξενοδοχείου. Στο βάθος και δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα δεσπόζει ένα εντυπωσιακό μπαρ από πράσινο μάρμαρο, που κλέβει τις εντυπώσεις. Το μενού του Alo, που σημαίνει σίτιση μαμαδίστικο και οι μερίδες πλούσιες. Αγαπημένα πιάτα η τυρόπιτα ή καλύτερα η κασερόπιτα με καταϊφι, τα ντολμαδάκια όπως και οι λαχανοντολμάδες, τα αργοψημένα μάγουλα με πουρέ, αλλά και φρέσκα ψάρια. Γριβαίων 1
Zuka Athens
Στην οδό Αμερικής, στο νούμερο 6, εκεί που για χρόνια στεγαζόταν το κλασσικό Kaloua πήρε την θέση του το fusion εστιατόριο Zuka Athens με σκοπό να γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός του κέντρου της πρωτεύουσας. Το ντεκόρ επιμελήθηκε ο Θανάσης Κυρατσούς και δημιούργησε ένα νέο concept, που σε συνδυασμό το πανασιακό μενού του chef Νίκου Χολέβα και του pasty chef Γιάννη Καλδάνη γεύσεις και αισθήσεις απογειώνουν το αποτέλεσμα. Αμερικής 6
Shamonette
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην οδό Νίκης στο νούμερο 23 ήρθε να κερδίσει μεμιάς τις εντυπώσεις το αδερφάκι του Shamone bar το Shamonette. Μια πολύχρωμη κουρτίνα από φωτάκια στα χρώματα του ουράνιου τόξου στολίζουν την πρόσοψή του και σε κατευθύνουν από μακριά μεμιάς να το βρεις. Οι Φώτης Σεργουλόπουλος και Βαγγέλης Γερασίμου λανσάρουν ένα διεθνές επιτυχημένο concept, το «Sunday Drag Brunch» σερβίρουν δηλαδή brunch και ανάμεσα στα λιγοστά τραπέζια του χώρου γίνεται drag show. Το μενού περιέχει finger food με πίτσα, mini burgers, mini σουβλάκια, σαλάτες και γλυκά. Νίκης 23
Patpong
Λίγο πιο κάτω, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το επιχειρηματικό δίδυμο Γιάννης Μωράκης και Γιώργος Μελισσάρης μετέφεραν από το Κολωνάκι το επιτυχημένο fusion εστιατόριό τους Patpong. To ρεστοράν φιλοξενείται στο ισόγειο του καινούργιου ξενοδοχείου Noma και το μενού επιμελείται ο σεφ του Nikkei Σπύρος Μαυροειδής. Η κουζίνα ταυλανδέζικη με δροσερές σαλάτες, σούπες, dumplings με κοτόπουλο και γαρίδες, ρολάκια, Pad thai, τηγανητά ρύζια και πάπια με κόκκινο κάρι. Αθηναϊδος 11