EDITORIAL

“Δυσάρεστο περιστατικό” ; Είμαστε σοβαροί;

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τα λόγια της Σοφίας Μπεκατώρου, ένοιωσα μία απίστευτη αηδία, έναν τεράστιο θυμό και πόνο γι αυτό που της συνέβη και δημόσια- ήμουν εκείνη την ημέρα στην τηλεόραση- της είπα «ευχαριστώ» που βρήκε τη δύναμη να το γνωστοποιήσει.

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
“Δυσάρεστο περιστατικό” ; Είμαστε σοβαροί;

Ευχαριστώ ως μάνα, ως γυναίκα, ως άνθρωπος, που έστω και με καθυστέρηση τόσων χρόνων, κατάφερε να πετάξει από επάνω της αυτό το τεράστιο βάρος. Που μίλησε ανοιχτά για κάτι -που μετά από τα στόματα που άνοιξαν- είναι όχι μόνο αηδιαστικό αλλά και …σύνηθες. Γιατί έχει συμβεί ξανά και ξανά.

Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021
Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021

«Δυσάρεστο περιστατικό» χαρακτήρισε αυτή την αηδιαστική πράξη, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας θέλοντας είτε να υποτιμήσει το συμβάν- άλλωστε έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια- είτε από έλλειψη κατανόησης καθώς αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση ή δεν την διάβασαν ή δεν έχουν κατάλληλους ανθρώπους για να τους συμβουλεύουν ή δεν έχουν μάνα, σύζυγο, αδελφή, κόρη . Γιατί αν «το δυσάρεστο περιστατικό» είχε «χτυπήσει» τη δική τους πόρτα σίγουρα μόνον αυτή τη φράση δεν θα χρησιμοποιούσαν ούτε θα ανέφεραν στο τέλος “η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα”. Μέσα στις αρμοδιότητες της δεν είναι η ασφάλεια των αθλητών της; Η προστασία τους; Ποιοι άνθρωποι βρίσκονται δίπλα στους αθλητές; Δεν ελέγχονται;

Όπως και να έχει τα “δυσάρεστα περιστατικά” είναι πολλά και σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Στο δικό μου σχολείο είχαμε «δυσάρεστο περιστατικό» με έναν δάσκαλό μας στην Πέμπτη δημοτικού που ήταν μάλιστα και πατέρας δύο κοριτσιών!!! Με τη μικρότερή του κόρη δε, χρόνια αργότερα στο φροντιστήριο, στην Γ! Λυκείου καθόμασταν η μία μπροστά από την άλλη. Την κοιτούσα και πάντα είχα την ίδια απορία: “Ξέρουν πώς συμπεριφέρεται ο πατέρας τους; Περνούν κι οι ίδιες δύσκολα στο σπίτι τους;”

Εγώ, αν και πολύ μικρή και σε άλλα χρόνια, μίλησα αμέσως και τον «μάζεψε» μία δασκάλα που παρά το γεγονός ότι την θεωρούσαμε «Θεούσα» μάλλον του τα είπε και από την καλή και από την ανάποδη με αποτέλεσμα να έχει κοντά τα χέρια του ως προς εμάς τις μαθήτριές του χωρίς όμως να του ξεφεύγουν οι νεαρές δασκάλες.

Όπως και να έχει τέτοια τέρατα, υπάρχουν- δυστυχώς- παντού (πόσα παιδιά δεν έχουν ζήσει τραγικές στιγμές ακόμα κι από τους ίδιους τους τους γονείς;).

Σκοπός όλων μας είναι να βοηθήσουμε νεαρά παιδιά-αγόρια κορίτσια- να μην “πνίξουν” μέσα τους αντίστοιχες καταστάσεις. Να μην φοβούνται να μιλήσουν. Να αντιδράσουν άμεσα. Να μην νοιώσουν ότι εκείνα φταίνε για ό,τι τους συμβαίνει. Να μην κλείνουμε μάτια κι αυτιά βυθισμένοι σε έναν «ωχαδερφισμό» του στυλ «πού να μπλέξουμε τώρα;». Να μπλέξουμε και να σπάσουμε αυτά τα βρωμερά αποστήματα και να σταθούμε όπως πρέπει σε μία κοινωνία που προσπαθεί να αλλάξει, που θέλει να ορθώσει τη φωνή της, να βρει την ανάσα της, να χαράξει νέα όρια.

Ο ασκός άνοιξε και η Δικαιοσύνη πλέον έχει το λόγο.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, από τη σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021