FOOD

Τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού

Η κορυφαία chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας προτείνει γευστικότατα τυρομπαστούνια που λατρεύουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι καθώς είναι τέλειο συνοδευτικό ακόμα και την ώρα που απολαμβάνουν το ποτό τους. Πριν τα σερβίρετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για να γίνει το φύλλο τους πιο τραγανό.

asist team
Asist Team /
Τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού

Υλικά

Για το φύλλο κουρού

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 500 γραµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 250 γραµ. μαργαρίνη (πλάκα
    σκληρή)
  • 125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 1 αυγόλίγο σουσάμι για το φύλλο

 

Για τη γέμιση

  • 400 γραµ. φέτα
  • 100 γραµ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Γι’ αυτά τα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού, ζυμώνουμε πρώτα μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί. Κόβουμε την πλάκα μαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο αλεύρι. Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται. Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.

Το μείγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά. Ανακατεύουμε το μείγμα µε πιρούνι. Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και εύπλαστη. Την αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να παγώσει.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.

Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση. Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό). Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια. Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 40΄, να ροδίσουν καλά. Όταν αφήσουμε τα τυροµπαστούνια να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023