FOOD

 Το πιο τέλειο Νεουορκέζικο Cheececake

H εποχή ζητάει cheesecake και ο food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδης μας δίνει την πιο τέλεια συνταγή για αυθεντικό cheesecake, που ψήνεται στον φούρνο, δηλαδή το Νεουορκέζικο Cheesecake!

asist team
Asist Team /
 Το πιο τέλειο Νεουορκέζικο Cheececake

Είναι μια συνταγή πολύ απλή και πραγματικά είναι το καλύτερο cheesecake που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Το ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου, δηλαδή βάζουμε το τσέρκι μέσα σε ένα άλλο ταψί με νερό για να εξασφαλίσουμε το ομοιόμορφο, σωστό ψήσιμο χωρίς ρωγμές στην επιφάνεια.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

• 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

• 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε μέτρια φωτιά

Για την κρέμα

• 500 γρ. τυρί κρέμα

• 50 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)

• 20 γρ. κορν φλάουρ

• 2 αυγά

• 100 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 22 εκ. και καλύπτουμε τη βάση του με λαδόκολλα. Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να έχει υφή σαν βρεγμένη άμμο. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να γίνει συμπαγές και ισόπαχο. Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν προσθέσουμε την κρέμα

Για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι, αφού έχει κρυώσει ελαφρώς η βάση του. Χτυπάμε καλά το τσέρκι στο πάγκο της κουζίνας. Καλύπτουμε το τσέρκι γύρω-γύρω με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε το τσέρκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Προσθέτουμε νερό στο ταψί να φτάνει περίπου στα μισά από το τσέρκι. Αυτό ονομάζεται μπεν μαρί φούρνου και συντελεί στο να ψηθεί το cheesecake ομοιόμορφα και να μην κάνει ρωγμές στην επιφάνεια. Τέλος, ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.

Βγάζουμε το τσέρκι από το ταψί με το νερό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε την επιφάνεια με σοκολάτα ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023