ΣΕΞ

Sex toys για αξέχαστους οργασμούς

Τα σεξουαλικά βοηθήματα σώζουν την ερωτική ζωή των ζευγαριών.

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Sex toys για αξέχαστους οργασμούς

Κάποτε αποτελούσαν ταμπού. Σήμερα όμως τα sex toys έχουν εισβάλλει για τα καλά στην κρεβατοκάμαρα πολλών ζευγαριών. Νεότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα μπορούν να βοηθήσουν την ερωτική ζωή των ζευγαριών, να «σπάσουν» τη ρουτίνα τους, να αποφύγουν εντάσεις, καβγάδες και γιατί όχι και το διαζύγιο!

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Το πιο πολυσυζητημένο σεξουαλικό βοήθημα είναι ο δονητής. Κι ενώ ο δονητής ανακαλύφθηκε αρχικά για ιατρικούς σκοπούς, εμφανίσθηκε μάλιστα, μια δεκαετία πριν από το ηλεκτρικό σίδερο και 9 χρόνια πριν από την ηλεκτρική σκούπα, σήμερα παγκοσμίως ξοδεύονται 13 δις ευρώ για την αγορά τέτοιων παιχνιδιών για ενήλικες. Και εάν αναρωτιέστε ποιοι ήταν αυτοί οι ιατρικοί λόγοι, σας λέμε ότι ο πρώτος δονητής χρησιμοποιήθηκε σε ψυχιατρικές κλινικές για τη θεραπεία της γυναικείας υστερίας!!!

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12.000 άντρες και γυναίκες από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από τους μισούς δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Οι άντρες απάντησαν ότι θα επιθυμούσαν να έχουν καλύτερη στύση και οι γυναίκες μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών.

Πως λοιπόν, μπορούν να επέλθουν αυτές οι βελτιώσεις;

Πέραν της φαρμακοθεραπείας ή ψυχοθεραπείας, κάποιες άλλες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων μπορεί να βελτιώσει τη «σεξουαλική χημεία» του ζευγαριού, εφόσον φυσικά η χρήση αυτών των αντικειμένων αποσκοπεί στο να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει τον/τη σύντροφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αυνανισμός: Μύθοι και αλήθειες

Διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε ότι 52,5% των γυναικών είχαν χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μία φορά.

Όμως, ποιο είναι το όφελος που απορρέει από τη χρήση τέτοιων αντικειμένων;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέσα από τη χρήση τους μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για το σώμα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του κι έτσι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να νιώσει ηδονή. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η σεξουαλική επίδοση βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν άγχος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συνήθως καταφέρνουν να το ξεπεράσουν με την χρήση των ερωτικών βοηθημάτων. Αλλά και για τους άνδρες τα οφέλη είναι σημαντικά αφού οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να αυξήσουν τη στύση, τον οργασμό και τη σεξουαλική επιθυμία.

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία ερωτικών βοηθημάτων γνωρίζει άνθηση.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε σε Αγγλία και ΗΠΑ, μεγάλη εταιρία ερωτικών βοηθημάτων, 2 στις 10 γυναίκες χρησιμοποιούν ψεύτικα ανδρικά πέη για να ικανοποιηθούν τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Το 60% των γυναικών του δείγματος της έρευνας, δήλωσαν επίσης ότι ενίοτε, μαζί με τον σύντροφο της χρησιμοποιεί δονητή για περισσότερη ικανοποίηση.

Οι μισές γυναίκες (48%), ηλικίας 16 μέχρι 60 χρονών, έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή τους, την ηδονή με τη βοήθεια ενός τέτοιου «παιχνιδιού», ενώ το 80% των γυναικών που έχουν σχέση, καλού κακού είχαν στο συρτάρι του κομοδίνου τους κρυμμένο και έναν άλλο πλαστικό «φίλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά το … μέγεθος μετράει;

Αν η σημερινή γενιά είναι η πιο απελευθερωμένη από σεξουαλικής άποψης και ταυτόχρονα πιο ώριμη να δεχτεί τα sex toys, παρόλα αυτά  συνεχίζουν να αποτελούν ταμπού για πολλούς και νιώθουν άβολα στην ιδέα της χρησιμοποίησής τους.

Όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα σεξουαλικά βοηθήματα συστήνονται ακόμη κι από ειδικούς σεξολόγους ως λύση στη ρουτίνα μεταξύ ερωτικών συντρόφων.

Πολλά τα είδη!

Η γκάμα των sex toys είναι πάρα πολύ μεγάλη. Για τον καθένα ταιριάζει αυτό που θα τον κάνει να ξανανιώσει την έξαψη της πρώτης φοράς.

Και για το τέλος, σας προτείνουμε τον «πλαστικό φίλο», που μπορείτε να τον… παίρνετε μαζί σας όπου κι αν πάτε. Είναι ο δονητής τσέπης! Το μυστικό του κρύβεται στη δεύτερη λέξη: τσέπης! Διότι υπάρχουν δονητές τόσο μικροσκοπικοί, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πλέον διακριτικό τρόπο, οπουδήποτε μακριά από το σπίτι. Οπότε η φάση έχει ως εξής: Πηγαίνετε με τον/την σύντροφό σας σινεμά και κάπου στα μέσα της ταινίας και μετά τα πρώτα χαδάκια για να ανάψουν τα αίματα, μπαίνει και το νέο απόκτημα στο παιχνίδι. Επιλέξτε ταινία δράσης με δυνατή μουσική για να καλύψει τα δικά σας ηχητικά εφέ και καλή διασκέδαση!

(Φωτογραφία: Dainis Graveris on Unsplash )

 

 

INTERVIEW

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

Τζένη Χαρτά 10/07/2021
Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Μαριάννα Νομικού 07/07/2021
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Μαριάννα Νομικού 05/07/2021

TRENDING

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Μαριάννα Νομικού 10/07/2021
Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Δέσποινα Πετρίδου 08/07/2021
«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

Μαριάννα Νομικού 06/07/2021