ΣΕΞ

Σεξ: Όταν οι γυναίκες «παλεύουν» να βιώσουν τον οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός είναι περίπλοκος και δύσκολα γίνεται αντιληπτός από τους άνδρες όταν αυτός είναι προσποιητός.

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Σεξ: Όταν οι γυναίκες «παλεύουν» να βιώσουν τον οργασμό

Οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής έχουν προσποιηθεί οργασμούς. Άλλες το παραδέχονται, άλλες το κρύβουν, άλλες το… διατυμπανίζουν ότι το κάνουν με μεγάλη υποκριτική ικανότητα. Ό,τι και να το… κάνουν δεν είναι κακό, αν αυτό γίνεται με μέτρο. Και παρόλο που πολλοί άνδρες φαίνονται να μην το αντιλαμβάνονται, εκείνες εξακολουθούν να το κάνουν σχεδόν σε κάθε τους σεξουαλική πράξη.

Μάρτιος: Ο μήνας των επανακινήσεων
Μάρτιος: Ο μήνας των επανακινήσεων

Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.683 ετεροφυλόφιλοι νεόνυμφοι, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young στις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι το 43% των συζύγων δεν αντιλαμβάνεται πόσο συχνά οι γυναίκες τους έρχονται σε οργασμό. Ο αριθμός των γυναικών που «παλεύει» να βιώσει έναν οργασμό είναι πολύ μεγάλος, σύμφωνα με τους ερευνητές κι αυτό γιατί όλη η έμφαση περιστρέφεται γύρω από τη σεξουαλική επαφή και λιγότερο γύρω από τη διέγερση της κλειτορίδας.

Γιατί όμως οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό;

Σύμφωνα με μελέτη τα κίνητρα του προσποιητού οργασμού χωρίζονται σε τρεις παράγοντες:

  • Για να τελειώσει γρήγορα το σεξ

Είναι αυτές οι γυναίκες που θέλουν πολύ χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό κι επειδή βαριούνται την αναμονή – λες κι είναι στη στάση και περιμένουν το τρόλεϋ να περάσει – αποφασίζουν να τελειώσουν τη διαδικασία με προσποιητό οργασμό. Κι εκείνος ο δυστυχής, νιώθει πανευτυχής που την έκανε να πετάξει στα ουράνια.

  • Για να αποφύγουν το «φόβο και την ανασφάλεια» ότι δεν μπορούν να επιτύχουν οργασμό

Σύμφωνα με μελέτη πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό γιατί θεωρούν πως από τη στιγμή που δύσκολα φτάνουν στην κορύφωση, αυτό θα συμβαίνει πάντα. Έτσι καταφεύγουν στην εύκολη λύση του προσποιητού οργασμού κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

  • Για να αποφύγουν να πληγώσουν το σύντροφό τους

Αρκετές είναι κι αυτές οι γυναίκες που θεωρούν πως αν δεν έχουν οργασμό πληγώνουν το σύντροφό τους, γιατί εκείνος θα θεωρήσει ότι δεν ήταν καλός κατά τη διάρκεια του σεξ, κι αφού δεν ήταν καλός και δεν κατάφερε να κάνει τη σύντροφό του να πετάξει στα ουράνια, άρα θα έχει πρόβλημα και λογικά θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη κάποιου ειδικού, προκειμένου να του δώσει συμβουλές για το πώς να καταφέρνει να ικανοποιεί τη γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ! Το κάψατε; Κι εμείς! Αλλά έτσι λειτουργεί ο γυναικείος εγκέφαλος.

Και ξαναγυρνάμε στη μελέτη. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως εάν η γυναίκα προσποιείται διαρκώς οργασμούς, ίσως να αισθανθεί την ανάγκη να συνεχίσει σ’ αυτό το μοτίβο κι έτσι να βάζει έναν τοίχο ανάμεσα σ’ εκείνη και τον σύντροφό της.

Η καλύτερη στιγμή για να μιλήσει για σεξ είναι όταν δεν κάνει σεξ. Θα πρέπει να προσεγγίσει τη συνομιλία θετικά και όχι κριτικά. Να συζητήσει το θέμα με αυτό τον τρόπο: «Θα ήθελα να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό» και όχι: «Όταν κάνουμε σεξ, δεν κάνουμε αυτό». Θα είναι επωφελές τόσο για εκείνη όσο και για τη σχέση της.

(Φωτογραφία: naeim jafari στο Unsplash)

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021