ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα βελτιώσετε το περίγραμμα του προσώπου

Η ενίσχυση του περιγράμματος δίνει στο πρόσωπο την απαραίτητη σύσφιξη και ανόρθωση, χαρίζοντάς του μια πιο νεανική και ξεκούραστη όψη.

asist team
Asist Team /
Πώς θα βελτιώσετε το περίγραμμα του προσώπου

Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα, επηρεάζοντας και το περίγραμμα του προσώπου, το οποίο χάνει τη σφριγηλότητα της νεότητας και εμφανίζει μία πτωτική τάση. Δείχνει πιο κουρασμένο και πιο «άδειο», αφού το λίπος που γεμίζει το πρόσωπο αρχίζει και χάνεται, ενώ ταυτόχρονα συσσωρεύεται κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγωνο).

Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους
Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους

Η ενίσχυση του περιγράμματος του προσώπου, η επαναφορά και ανόρθωσή του, μπορεί να επιτευχθεί με επεμβατικές και μη επεμβατικές τεχνικές, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ανάλογα με το επιθυμεί κάθε ενδιαφερόμενος.

Ιδιαίτερα δημοφιλής για την τόνωση της περιοχής αυτής, είναι η χρήση πολύ λεπτών απορροφήσιμων νημάτων, όπως εξηγεί η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη, συνεργάτιδα της SYMMETRIA: «Τα νήματα είναι από τις πλέον αποτελεσματικές μη επεμβατικές μεθόδους, καθώς σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με απολύτως ασφαλή τρόπο. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς τομές διαδικασία, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνης) είναι απόλυτα ασφαλή, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό, πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αντιδράσεις. Η χρήση των νημάτων δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση».

 

Παραμένοντας στις μη επεμβατικές τεχνικές, εκτός από τα νήματα και οι ενέσιμες θεραπείες εφαρμόζονται για να δώσουν στο πρόσωπο τις αναλογίες που χρειάζεται.

«Για τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου και πάντα με γνώμονα τη φυσική εικόνα του, μπορεί να γίνει χρήση ενέσιμων υλικών, όπως το υαλουρονικό οξύ και το Botox, που χάρη στη δράση τους σμιλεύουν το περίγραμμα του προσώπου», σημειώνει ο δερματολόγος Αντώνης Σερέτης, συνεργάτης της SYMMETRIA. «Εξίσου αποτελεσματική για την αντιμετώπιση του διπλοσάγονου είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία, που διαλύει το λίπος και ταυτόχρονα συμβάλλει στη σύσφιξη των ιστών στην περιοχή, δίνοντας ένα συμμετρικό και αρμονικό αποτέλεσμα».

 

Στις περιπτώσεις εκείνες που προτείνεται αντιμετώπιση με επεμβατική μέθοδο, το ΜACS Lift δίνει την πλέον ενδεδειγμένη λύση. Ο Δρ. Αναστάσιος Τσεκούρας, M.D., Αισθητικός, Πλαστικός, Eπανορθωτικός & Χειρουργός Laser, αναφέρει σχετικά: «Το ΜACS Lift θεωρείται ιδανικό για μικρού ή μετρίου βαθμού χαλάρωση του δέρματος του κάτω μισού του προσώπου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο mini lift, με πλεονεκτήματα τις ανεπαίσθητες ουλές και τη γρήγορη ανάρρωση. Καθώς το φυσικό αποτέλεσμα αποτελεί την τελευταία τάση στη σύγχρονη αισθητική χειρουργική του προσώπου, η τεχνική ΜACS Lift μπορεί να το εξασφαλίσει με επιτυχία. Χρησιμοποιούνται δύο-τρία ειδικά νήματα, τα οποία επανατοποθετούν την εσωτερική στοιβάδα (SMAS) του προσώπου στη σωστή της θέση. Εάν χρειάζεται, μπορεί να συνδυαστεί με μικρολιποαναρρόφηση κάτω από το πηγούνι ή και σε άλλα σημεία του λαιμού, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη θεραπευτική προσέγγιση που θα επιλέξετε, η περιποίηση του προσώπου στο σπίτι είναι απαραίτητη και πρέπει να αποτελεί καθημερινή ρουτίνα.

Ο Dr. Age, με τη λογική του πλαστικού χειρουργού, εφαρμόζει τον «κανόνα των τριτημορίων» και έχει σχεδιάσει ένα νέο εξειδικευμένο καλλυντικό προϊόν, που στοχεύει αποκλειστικά στο κάτω τριτημόριο.

Το επαναστατικό Dr. Age 3D Contour Face Serum είναι ένας εξαιρετικά συμπυκνωμένος ορός, ιδανικός για την περιποίηση του οβάλ του προσώπου, που περιέχει:

  • 3D Lifting Peptides: Πεπτίδια που διεγείρουν τη σύνθεση της ελαστίνης. Τα πεπτίδια είναι μικροσκοπικές, μικρές αλυσίδες αμινοξέων που αποτελούν δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης στο δέρμα. Μπορούν να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών της νεότητας, που διατηρούν το δέρμα δυνατό, σφριγηλό και ελαστικό. Αυτό ενεργοποιεί τον συνδετικό ιστό στη δομή του προσώπου και ανυψώνει το περίγραμμα.
  • Long-and short-chain hyaluronic acid: Παράγεται με τη χρήση βιοτεχνολογίας. Λειτουργεί «γεμίζοντας» το δέρμα από μέσα προς τα έξω, χαρίζοντάς του ενυδάτωση και ανορθώνοντας το περίγραμμα του προσώπου.

 

INTERVIEW

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/04/2021
Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 13/04/2021
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/03/2021

TRENDING

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 13/04/2021
Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/04/2021
Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/04/2021