FOOD
Πεντανόστιμη τάρτα κολοκυθιού
O food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη «μεταμορφώνει» τις πίτες για σουβλάκι σε πεντανόστιμες τάρτες κολοκυθιού!
Ψήνονται στο φούρνο με πέστο βασιλικού, κουκουνάρια και τυρί και γίνονται μια πολύ νόστιμη πίτα, που είναι κατάλληλη και τους λάτρεις της vegan διατροφής,
ΥΛΙΚΑ
• 4 πίτες για σουβλάκι
• 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
• 3 baby κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 20 γρ. κουκουνάρι
• 50 γρ. τυρί (παρμεζάνα, γραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε το πέστο πάνω στις πίτες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το κουκουνάρι.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζουμε τις πίτες από το φούρνο, βάζουμε από πάνω το τυρί και επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr