FOOD

Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος. Πρόκειται για ένα ένα γευστικότατο πιάτο που ποτέ κανείς δεν μένει... πιστός στην πρώτη μερίδα. Δοκιμάστε το!

asist team
Asist Team /
Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

ΥΛΙΚΑ

  • 18 μεγάλα φύλλα λαζάνια
  • 700 γρΚιμά μόσχου
  • κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • μέτριο κρεμμύδιψιλοκομμένο 
  • καρότα στον τριφτή
  • στικ σέλινοψιλοκομμένο 
  • σκ. σκόρδου πολτοποιημένες
  • κ.τ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 1 (400 γρκουτί αποφλοιωμένη τομάτα
  • Φρέσκος βασιλικός 

Μείγμα τυριών

  • 400 γρ ανθότυρο
  • 250 ml γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 180 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς 
 
Για την σάλτσα: 
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σέλερι, τα τριμμένα καρότα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδοτην ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστείγια 3 λεπτά. 
  4. Προσθέστε τον πελτέ τομάτας, μαγειρέψτε  για 2 λεπτά ακόμη
  5. Πολτοποιήσετε το αποφλοιωμένο στοματάκι σε μπλέντερ ή με το χέρι προσθέστε στην κατσαρόλα, αφήστε να βράσει.
  6. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστεανακατεύοντας περιστασιακάμέχρι να μειωθεί και να γίνει παχύρευστητην βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. 
  7. Αφαιρέστε την από την φωτιά. 
 Μείγμα τυριών:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολχτυπήστε ελαφρά μαζί ανθότυρο , γάλα, αυγά100 γρ παρμεζάνα200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη, μαϊντανό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. 
 Συναρμολόγηση:
  1.  Απλώστε ομοιόμορφα 2 φλιτζάνια σάλτσα κρέατος σε ένα ταψί 25χ 35  κατά προτίμηση κεραμικό ή εμαγιέ χυτοσίδηρο η πυρέξ.
  2. Τοποθετήστε φύλλα από λαζάνια πάνω από την σάλτσα (Τα λαζάνια θα μαλακώσουν καθώς μαγειρεύονται).
  3. Απλώστε φλιτζάνια μείγμα τυριού πάνω από τα λαζάνια.
  4. Επαναλάβετε εναλλάξ, τυριά, λαζάνια, κιμά δύο φορές ακόμα. 
  5. Απλώστε ομοιόμορφα φλιτζάνια σάλτσα κρέατος πάνω από το πάνω στρώμα των ζυμαρικών
  6. Πασπαλίστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. 
  7. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και Ψήνουμε 40 έως 45 λεπτά
  8. Βγάλετε το αλουμινόχαρτο και  συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να αφρατέψουν και να ροδίσουν τα τυριά για 20 έως 25 λεπτά περισσότερο (Μπορεί να φανεί ότι υπάρχει πολύ υγρό στο πιάτο, θα απορροφηθεί καθώς το λαζάνια κρυώνει.)
  9.  Σερβίρετε με Παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένο βασιλικό 

Tip!

Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετή σάλτσα για να μπορέσουν τα λαζάνια μας να βράσουν!!

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023