FOOD

Cruller, ο λουκουμάς αλλιώς

Οι αμερικάνικοι λουκουμάδες, που μοιάζουν με ντόνατς αλλά είναι πιο τραγανοί είναι τα αμερικάνικα cruller. Μια συνταγή, που ανακάλυψε στα ταξίδια της στην Αμερική η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την μοιράζεται μαζί μας.

asist team
Asist Team /
Cruller, ο λουκουμάς αλλιώς

ΥΛΙΚΑ

  •     120 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  •     1 κ.σ. ζάχαρη
  •     2 πρέζες αλάτι
  •     1 φλ. νερό
  •     1 φλ. και 2 κ.σ αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο (αλεύρι για τσουρέκι)
  •     2 αυγά
  •     1 ασπράδι
  •     λάδι για τηγάνι

Για την επικάλυψη

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  •     κανέλα και ζάχαρη
  •     ή χρωματιστό γλάσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους φανταστικούς λουκουμάδες cruller, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και ίσα να αρχίσει ο βρασμός.

Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα κι εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε την ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.

Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό. Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο. Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή.

Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ ελαστική. Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική. Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από την ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια.

Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι.

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών.

Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε. Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζουντάς τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.

Πώς σερβίρουμε τα cruller:

Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από την μία πλευρά όπως τα ντόνατς.

Εναλλακτικά, λιώστε βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε χρωματιστά cruller.

Τρώγονται ζεστά και είναι ακαταμάχητα.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023