ΔΙΕΘΝΗ

Το άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

"Ο θυμός και η δυσαρέσκεια που βλέπουμε να υπάρχουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, μας υπενθυμίζουν πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει σαν χώρα από το “προπατορικό αμάρτημα” της σκλαβιάς".

asist team
Σταύρος Θεοφάνους /
Το άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

H δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται και αυτό που ζητούν όλοι είναι απονομή δικαιοσύνης και βήματα- πράξεις που θα γίνουν με στόχο την οριστική εξάλειψη του ρατσισμού.

Μάρτιος: Ο μήνας των επανακινήσεων
Μάρτιος: Ο μήνας των επανακινήσεων

Ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Daily Best  και εξέφρασε τη δική του άποψη για το θέμα μιλώντας ανοιχτά για την «πληγή» του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

“Υπάρχουν λίγες αμφιβολίες ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε. Τον είδαμε να αφήνει την τελευταία του πνοή στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών.

Τώρα βλέπουμε την ανυποχώρητη αντίδραση στη βίαιη στάση του συστήματος για μία μερίδα των πολιτών όπως το 1968, το 1992 και το 2014.

Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν αυτές οι διαδηλώσεις. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μην σκοτωθεί κανένας άλλος άνθρωπος. Αλλά επίσης ξέρουμε ότι θα υπάρξει μία μικρή αλλαγή.

Ο θυμός και η δυσαρέσκεια που βλέπουμε να υπάρχουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, μας υπενθυμίζουν πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει σαν χώρα από το “προπατορικό αμάρτημα” της σκλαβιάς. Το γεγονός ότι δεν αγοράζουμε και πουλάμε πλέον ανθρώπους δεν είναι παράσημο τιμής” γράφει ο Κλούνεϊ και στη συνέχεια υπογραμμίζει την ανάγκη της αλλαγής ολόκληρου του συστήματος που θρέφει το μίσος και τον ρατσισμό:

“Χρειάζεται συστημική αλλαγή στον τρόπο επιβολής του νόμου και στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Χρειαζόμαστε υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής και πολιτικούς που να μπορούν να αντικατοπτρίζουν την απονομή δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες ισόνομα.Όχι ηγέτες που να υποδαυλίζουν το μίσος και τη βία με ιδέες όπως το να πυροβολείς πλιατσικολόγους, κάτι το οποίο δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα ρατσιστικό σύνθημα. Ο ρατσισμός είναι δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και έχουν περάσει 400 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε βρει εμβόλιο.

Φαίνεται ότι έχουμε σταματήσει να ψάχνουμε για ένα τέτοιο και ότι προσπαθούμε μόνο να γιατρέψουμε τις πληγές ατομικά. Και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά πάνω σε αυτό…

Απλώς θυμηθείτε ότι εμείς δημιουργήσαμε αυτά τα προβλήματα, οπότε, μπορούμε να τα λύσουμε και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φέρουμε την αλλαγή σ’ αυτή τη χώρα: Η ψήφος”, καταλήγει ο ηθοποιός στο άρθρο του.

 

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021