FLASH

Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για Cinnamon Rolls

Η Υβόννη Μπόσνιακ φτιάχνει το καλύτερο Κυριακάτικο γλυκό.

asist team
Σταύρος Θεοφάνους /
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για Cinnamon Rolls

Η Υβόννη Μπόσνιακ συνεχίζει να μοιράζεται με τους φίλους της στο instagram συνταγές, κατάλληλες για όλη την εβδομάδα. Τώρα που “Μένουμε Σπίτι” η “επέλαση” στην κουζίνα είναι αν μη τι άλλο μία καθημερινή συνήθεια.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Η ενασχόληση με τη μαγειρική αλλά και την ζαχαροπλαστική είναι ένας καλός τρόπος για να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας και να φροντίσουμε αυτούς που αγαπάμε.

Μπείτε λοιπόν στην κουζίνα, βάλτε σε μία σειρά τα υλικά και ξεκινήστε να δημιουργείτε κάτι λαχταριστό, ξεχωριστό και άκρως δελεαστικό.

Για σήμερα έχουμε, Cinnamon Rolls

View this post on Instagram

Για την ζύμη χρειαζόμαστε! 370 γρ. αλεύρι 170 ml χλιαρό γάλα 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 7 γρ. ξηρή μαγιά 40 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι Για την γέμιση χρειαζόμαστε! 130 γρ. μαύρη ζάχαρη 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα 1 κ.γ άρωμα βανίλιας Για το γλάσο χρειαζόμαστε! 100 γρ. τυρί κρέμα 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ άρωμα βανίλιας 2 κ.σ γάλα Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ. Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή. Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι! Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

370 γρ. αλεύρι
170 ml χλιαρό γάλα
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
7 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε

130 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
Για το γλάσο χρειαζόμαστε!
100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ.

Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή.

Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι!
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί.

Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023