ΒΙΒΛΙΟ

Νέες κυκλοφορίες

Έρχονται τα Θεοφάνεια! Ένα τριήμερο, με τον καιρό να έχει δείξει για τα καλά τα … δόντια του και να προδιαθέτει για ανάπαυλα. Τι πιο ωραία συντροφιά από ένα βιβλίο. Εμείς προτείνουμε, εσείς διαλέγετε.   

asist team
Τζένη Χαρτά /
Νέες κυκλοφορίες

«Μορτίνα, διακοπές στη λίμνη μυστήριο», της Barbara Cantini

Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους
Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους

Μετάφραση-Δημιουργία χειρόγραφων στοιχείων: Γιούλη Δελιοπούλου

Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Επιτέλους ήρθε η ώρα για διακοπές! Διακοπές που η Μορτίνα και η οικογένειά της έχουν να κάνουν εδώ και… αιώνες!

Το παμπάλαιο τηλέφωνο στην Ξεπεσμένη Έπαυλη χτυπά. Είναι η θεία Μέγαιρα, αδελφή της θείας Εκλιπούσας και ηλικιωμένη μητέρα του ξάδελφου Διλβέρτου. Θέλει να τους προσκαλέσει για διακοπές στην Αριστοκρατική Έπαυλη στη Λίμνη Μυστήριο, ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί το θερινό ηλιοστάσιο, που εκείνη τη χρονιά συμπίπτει με το φαινόμενο της Ματωμένης Σελήνης. Και, όπως μαθαίνουν, αυτή τη νύχτα τα νερά της λίμνης αποκτούν παράξενες δυνάμεις…

Η Μορτίνα, μαζί με τη θεία Εκλιπούσα, τον θείο Όλεθρο, τον ποντικούλη Κλαύδιο και τον πιστό της φίλο Μύθο αναχωρούν με το παλιό φορτηγάκι της οικογένειας για τη Λίμνη Μυστήριο. Εκεί συναντιούνται με τη θεία Μέγαιρα και τον Διλβέρτο, και περνούν όλοι μαζί λίγες στιγμές γαλήνης και ξεγνοιασιάς! Ωστόσο η ηρεμία στην Αριστοκρατική Έπαυλη κρατάει ελάχιστα: λίγες ώρες μετά την άφιξή τους καταφθάνει ένας λιλιπούτειος γραφειοκράτης, ο οποίος κρεμάει στα κάγκελα μια πινακίδα που ανακοινώνει την άμεση δημοπρασία του παλιού αρχοντικού εφόσον δεν εμφανιστεί νόμιμος –εν ζωή– κληρονόμος… Ποιος όμως από την οικογένεια θα μπορούσε να εμφανιστεί;

Αναστατωμένοι αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα σώσουν την Έπαυλη. Θα βρουν άραγε τρόπο προτού να είναι πολύ αργά; Τι συμβουλεύει για αυτές τις περιπτώσεις το αρχαίο βιβλίο «Μαγείες και Μύθοι της Λίμνης Μυστήριο;»

«Ιστορίες που διώχνουν το φόβο», της Marta Sala

Εικονογράφηση: Marcella Grassi

Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Εκδόσεις: ΠΕΔΙΟ

Για να μεγαλώσετε ήρεμα τα παιδιά σας και να τους μάθετε να ξεπερνούν τις δυσκολίες

Η διήγηση ιστοριών με την καθησυχαστική φωνή ενός αγαπημένου προσώπου είναι από μόνη της μια αληθινή απόλαυση για το παιδί. Χάρη στις ιστορίες που του διηγούνται, αφήνει τη φαντασία του να περιπλανηθεί, εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του, βελτιώνει τις δυνατότητες έκφρασής του. Από καταβολής κόσμου, άλλωστε, τα παραμύθια και οι ιστορίες μεταφέρουν βαθιά συμβολικά μηνύματα και μπορούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες και τις αγωνίες του παιδιού, βοηθώντας το να τις επεξεργαστεί, να τις ξορκίσει και, γιατί όχι, να τις ξεπεράσει.

Αυτός είναι ο σκοπός των δεκατεσσάρων «θεραπευτικών» ιστοριών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Μάρτα Σάλα. Οι ιστορίες της επιδιώκουν να καλλιεργήσουν την ικανότητα των παιδιών να αναγνωρίζουν τους φόβους τους, να τους δώσουν τα εργαλεία για να τους αντιμετωπίζουν, και να τα ενδυναμώσουν έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, πρωτοβουλία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μέσα από την ταύτισή τους με τους χαρακτήρες, τα παιδιά αντιμετωπίζουν τις περιστάσεις που τόσο τα τρομάζουν, και κατακτούν την απαραίτητη κατάσταση ηρεμίας και ισορροπίας.

Πίσω από κάθε ιστορία υπάρχει ένας συγκεκριμένος «φόβος»: ο φόβος της εγκατάλειψης και της μοναξιάς, ο φόβος του αποχωρισμού από την οικογένεια, ο φόβος της διακινδύνευσης, η διαρκής έλλειψη ικανοποίησης, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος για το σκοτάδι, ο φόβος των αλλαγών, ο φόβος του θανάτου κ.λπ. Στην αρχή κάθε ιστορίας γίνεται μια σύντομη εισαγωγή, ενώ στο τέλος υπάρχουν ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις, που επιτρέπουν στους μεγάλους να κάνουν έναν αποκαλυπτικό διάλογο με τα παιδιά και να επικοινωνήσουν πιο ουσιαστικά μαζί τους.

Οι «Ιστορίες που διώχνουν τον φόβο», με εμπνευσμένη και καλαίσθητη εικονογράφηση, αποτελούν, όπως αναφέρει η συγγραφέας, «μια αποθήκη με εφόδια, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου αποθηκεύονται στα κυκλώματα της μνήμης και μπορούν να ανασυρθούν σε διαφορετικές στιγμές και πλαίσια».

Το βιβλίο είναι μια πρωτότυπη πρόταση και ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναμετρηθούν με τους φόβους τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

«Χώρα από Χαλκό», του Μιχάλη Σπέγγου

Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το «Χώρα από Χαλκό» είναι ένα μυθιστόρημα που δίνει έμφαση στη φαντασία, διατηρώντας έναν ιστορικό χαρακτήρα. Από τις πρώτες σελίδες ο αναγνώστης θα αντιληφθεί την ατμόσφαιρα μιας αυτοκρατορίας που συρρικνώνεται, ενός Βυζαντίου που καταρρέει, παρότι πουθενά στο βιβλίο δεν αναφέρεται το ιστορικό όνομα, κάποια σχετική χρονολογία ή ένα σχετικό τοπωνύμιο. Ο χρόνος ανάμεσα στις δύο Αλώσεις της Βασιλεύουσας συμπυκνώνεται από διακόσια σε δύο μόνο χρόνια. Τρεις άνδρες, αδέλφια αλλά διαφορετικοί χαρακτήρες, διεκδικούν τον θρόνο της αυτοκρατορίας. Στην πραγματική Ιστορία, και όχι στη μυθιστορηματική αφήγηση του Σπέγγου, ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει μόνο τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Για τους άλλους δύο χαρακτήρες ίσως πρέπει να ανατρέξει σε άλλες ιστορικές προσωπικότητες, από τον Αλκιβιάδη έως τον Τσε Γκεβάρα. Ο καθένας από τους τρεις άνδρες αντιπροσωπεύει διαχρονικά έναν τρόπο διακυβέρνησης. Φυσικό επακόλουθο η σύγκρουση για την εξουσία. Είναι μια περίοδος όπου οι εξωτερικοί εχθροί, τόσο από Δύση όσο και από Ανατολή, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Οι Άπιστοι έχουν ήδη κινήσει για τη Βασιλεύουσα.

«Δώσε και θα Πάρεις», του Άνταμ Γκραντ

Εκδόσεις: KEY BOOKS

Ένα επαναστατικό βιβλίο που δείχνει πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στις σχέσεις που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους και στη γενναιοδωρία μας.

Στον κόσμο του χθες, τα χαρακτηριστικά που οδηγούσαν κάποιον στην επιτυχία ήταν το πάθος, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και η τύχη. Στον κόσμο του σήμερα, όμως, η επιτυχία εξαρτάται πολύ περισσότερο από την αλληλεπίδραση που έχουμε με τους ανθρώπους γύρω μας.

Ο βραβευμένος ερευνητής και καθηγητής του Oυόρτον Adam Grant στο «Δώσε και θα πάρεις» εξετάζει τις κρυφές δυνάμεις που καθορίζουν γιατί κάποιοι ανεβαίνουν τη σκάλα της επιτυχίας ενώ άλλοι βρίσκονται καθηλωμένοι χαμηλά. Μέσα από πραγματικές ιστορίες, ο Grant αποκωδικοποιεί το μεγάλο μυστικό: όσοι δίνουν χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα καταφέρνουν να κατακτούν τη μία κορυφή μετά την άλλη!

«Το γεράκι της Μάλτας», του Ντάσιελ Χάμμετ

Εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΟΣ

Ο Σαμ Σπέιντ προσλαμβάνεται από την δεσποινίδα Γουόντερλι για να βρει τα ίχνη της αδερφής της που το έχει σκάσει με κάποιον αλήτη ονόματι Φλόιντ Θέρσμπι. Αλλά η μυστηριώδης και εύοσμη δεσποινίς Γουόντερλι, στην πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την σκοτεινή Μπρίτζιτ Ο Σώνεσι κι όταν ο συνάδελφος του Σπέιντ δολοφονείται ενώ βρίσκεται στα ίχνη του Θέρσμπι, ο Σπέιντ βρίσκεται ξαφνικά να είναι κυνηγός και συνάμα κυνηγημένος: μπορεί να βρει το πολύτιμο γεράκι, έναν θησαυρό που θα άξιζε κανείς και να σκοτώσει ακόμη για να το αποκτήσει, πριν τον εντοπίσει ο Χοντρός;

 

 

 

 

INTERVIEW

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/04/2021
Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 13/04/2021
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/03/2021

TRENDING

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 13/04/2021
Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/04/2021
Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/04/2021