ΣΙΝΕΜΑ

Κώστας Κόκλας-Νίκος Κουρής: Μαζί στους Κρουντς!

Μετά από οκτώ χρόνια, όσοι λάτρεψαν την τρυφερή, αστεία και υπέροχα δυσλειτουργική οικογένεια των Κρουντς θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν ξανά από τις 3 Ιουνίου στους κινηματογράφους με τον Κώστα Κόκλα και τον Νίκο Κουρή να δανείζουν τις φωνές τους στους δύο βασικούς ήρωες.

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Κώστας Κόκλας-Νίκος Κουρής: Μαζί στους Κρουντς!

Κι αν στην πρώτη ταινία, οι Κρουντς είχαν να αντιμετωπίσουν τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον κόσμο τριγύρω τους, στην νέα δεν αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά για τη συναισθηματική πρόοδο και την ωρίμανσή τους, φυσικά μέσα από σπαρταριστές καταστάσεις!

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Η σκηνοθεσία είναι του Τζόελ Κρόφορντ, που στο ενεργητικό του έχει υπογράψει επίσης τις ταινίες κινουμένων σχεδίων: Trolls, Shrek και Kung Fu Panda!

Οι Κρουντς έχουν επιβιώσει από αρκετούς κινδύνους και καταστροφές. Αυτή η απίθανη οικογένεια γλύτωσε όχι μόνο από φτερωτά, προϊστορικά θηρία που την απειλούσαν, αλλά επιβίωσε και από το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Όμως τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση από όλες: μια… αντίπαλη οικογένεια. Τόσο διαφορετική αλλά και τόσο ίδια.

Τώρα χρειάζονται ένα νέο μέρος για να ζήσουν ασφαλείς. Έτσι λοιπόν, η προϊστορική οικογένεια ξεκινάει την αναζήτηση αυτής της ασφαλέστερης περιοχής που θα αποτελέσει το νέο σπιτικό της. Όταν ανακαλύπτουν ένα ειδυλλιακό, περιφραγμένο παράδεισο που καλύπτει όλες τους τις ανάγκες, πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματά τους βρήκαν επιτέλους την πολυπόθητη  λύση τους… Εκτός από μια λεπτομέρεια. Μια άλλη οικογένεια κατοικεί ήδη εκεί: Οι Προχώβιοι.

Οι Προχώβιοι (στο «προχώ» δώστε βάση) – με τα δεντρόσπιτά τους, τις απίθανες ανακαλύψεις τους και τα αρδευόμενα στρέμματα με φρέσκα προϊόντα – είναι λίγο (έως πολύ) πιο εξελιγμένοι από τους Κρουντς. Όταν, λοιπόν, υποδέχονται τους νεοφερμένους Κρουντς, σαν τους πρώτους μουσαφίρηδες στα μέρη τους, οι εντάσεις δεν θα αργήσουν να φανούν ανάμεσα στην οικογένεια των σπηλαίων και στη μοντέρνα φαμίλια.

Στην πρώτη ταινία, οι Κρουντς είχαν να αντιμετωπίσουν τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον κόσμο τριγύρω τους. Τώρα, έχουν να αντιμετωπίσουν τις τριβές και τις κόντρες μέσα στην ίδια τους την αγέλη. Τώρα πια δεν αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά για την συναισθηματική πρόοδο και την ωρίμανσή τους. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από σπαρταριστές καταστάσεις. Άλλωστε οι Προχώβιοι απολαμβάνουν σύγχρονες ανέσεις, έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και ζουν μια ζωή αρκούντως χλιδάτη και ξεκούραστη. Κάτι που θα βάλει τους Κρουντς σε νέα ανταγωνιστικά και υπαρξιακά μονοπάτια και θα τους απορυθμίσει παντελώς. Πώς θα καταφέρουν οι Κρουντς να ανταγωνιστούν τους νέους άσπονδους φίλους τους; Ή μήπως έχουν περισσότερα προτερήματα και δεν το ξέρουν καν;

Στο τέλος και αυτής της περιπέτειας, η αστεία και πρωτότυπα ενωμένη φαμίλια των Κρουντς θα καταφέρει να εξελιχθεί και να δαμάσει τον φόβο της, αλλά κυρίως το αδηφάγο αίσθημα ανταγωνισμού που μοιραία κατατρέχει την ανθρώπινη φύση τους. Θα καταλάβουν ότι η ζωή δεν πάει μπροστά με το «ή εμείς ή αυτοί» αλλά ότι υπάρχει μόνο το «εμείς και αυτοί, μαζί».

Αυτή τη φορά οι Κρουντς θα ανακαλύψουν με τον πιο σπαρταριστό και φανταστικό τρόπο, ότι τους αρκούν όλα όσα έχουν, εφόσον έχουν ο ένας το άλλον. Και πως ακόμη κι όταν οι άνθρωποί μας και η οικογένειά μας μοιάζουν να μας εξαντλούν μέχρι τελικής πτώσεως με τα καμώματα και τις εμμονικές συμπεριφορές τους, στο τέλος της ημέρας είναι οι μόνοι οι οποίοι θα μας σώσουν.

Στην αγγλόφωνη βερσιόν της ταινίας, πρωταγωνιστούν οι φωνές της ‘Εμα Στόουν

 και του Ράϊαν Ρέϊνολντς

Το παραμύθι της νέας εποχής ξεκινάει. 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

The pop up project: Christmas in the garden

The pop up project: Christmas in the garden

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021
“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/12/2021
«Sing 2» στους κινηματογράφους

«Sing 2» στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021

TRENDING

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

Μαίρη Αυγερινοπουλου 29/11/2021
Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 16/11/2021
Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Γωγώ Αυγερινοπούλου 02/12/2021